Workshop voor horeca ondernemers

Wil jij voor jou bedrijf een barista workshop voor jou personeel? Wil jij dat jou personeel koffie maakt volgens de HACCP richtlijnen? En wil jij dat jou personeel de mooiste hartjes in de cappuccino maakt op een perfect gezette espresso basis? Kijk dan nu wat ik voor jou kan betekenen! Ik geef verschillende cursussen aan jou personeel! Ik doe dit helemaal met de apparatuur bij jou in de zaak! Daarnaast geef ik aan het einde van de workshop nog een kosteloos en vrijblijvend advies over eventuele extra apparatuur die je kunt aanschaffen om constant perfecte koffie te maken!

Barista workshop + GRATIS HACCP TRAINING!

Bij deze workshop ga ik samen met het team aan de slag hoe zij een perfecte koffie bereiden! Hierbij beginnen wij bij het instellen van de koffiemalers. Wat doet de maalgraad met de kwaliteit van de koffie? Wanneer is de maalgraad perfect? En hoe zorgt het personeel ervoor dat de maling altijd goed ingesteld staat? En waarom is dit zo enorm belangrijk?

Daarna gaan we bezig met de perfecte espresso zetten. Hierbij gebruiken we de zojuist geleerde kennis van de maalgraad en hoe dit invloed heeft op: Doorlooptijd, contrast en uiteraard het belangrijkste smaakgehalte. Hier nemen we alle richtlijnen omtrent HACCP in acht. Kijkend naar: De verschillende kleuren doeken bij verschillende onderdelen van de koffiehoek. Waarom moeten de doeken vochtig zijn en niet nat? En waarom niet droog? Alles hierin wordt uitgelegd waarom dit zo enorm belangrijk is. Ook wel zo fijn voor jou als horecaondernemer!

Daarna gaan we bezig met het melk opschuimen. Allereerst beginnen we met de melk. Wat voor melk gebruiken we? Waarom is dit belangrijk? Heeft het invloed op de smaak of oogt het alleen mooier? Niks blijft aan het toeval over! Hierna gaan we de techniek leren. Hoe zorg je dat het schuim lekker ‘lobbig’ is. Wat is walsen? En wat doet dit met het zicht en de smaak?

Bij deze workshop gaan we niet enorm in op latte art (melkkunst) maar voornamelijk kijken we hoe een perfecte koffie tot stand komt.

Duur: 2 uur (in overleg is er van alles mogelijk. Maak het graag voor je op maat)

Barista + latte art workshop + GRATIS HACCP TRAINING!

Bij deze workshop behandelen we alle bovenstaande punten van de barista workshop.

En daarnaast gaan we ook dieper in op het puntje van latte art. Hierbij gaan we als allereerst in op het stapje van melk opschuimen. Wat doet dit met het schenken? Waarom is het zo belangrijk om te walsen? En hoe heeft dit invloed op het schenken van mooie latte art?

In dit onderdeel gaan we ook voornamelijk in op het maken van latte art. Allereerst maken we het perfecte melkschuim. Daarna gaan we in op de drie technieken. Daarna passen we deze toe in de verschillende vormen van latte art. Voornamelijk speel ik hierin op de inzet van de cursisten. Hoe meer inzet zei tonen hoe groter de kans is dat ze na de workshop een perfect hartje maken

Duur: 4 uur (in overleg is er van alles mogelijk. Maak het graag voor je op maat)

Ben je enthousiast geraakt? Vul dan onderstaand contact formulier in en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug!